Ispanak en güzel şekilde pirinçli ıspanak yemeği olarak pişirilebilir. İşte tarifi: Malzemeler: 1 adet soğan; 500-600 g ıspanak; 1/2 çay bardağı pirinç; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı toz biber; 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 su bardağı sıcak su; Tuz. Hazırlanışı: 1. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. 2. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 3. Toz biberi ekleyip karıştırın. 4. Yıkayıp ince ince kıydığınız ıspanakları ekleyip arada karıştırarak renkleri değişene kadar pişirin. 5. Pirinci ve suyu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın. 6. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 7. Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Ayrıca ıspanağı sote veya çorba olarak da pişirebilirsiniz.