Loviya fasulyesinin nerede yetiştiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, Türkiye'de fasulye genellikle Ege, Marmara, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Ege Bölgesi: Aydın, İzmir, Manisa gibi iller sofralık fasulye üretimi ile ünlüdür. Marmara Bölgesi: İstanbul, Bursa, Sakarya, Tekirdağ fasulye yetiştirilen iller arasındadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır fasulye üretimi yapılan illerdendir. Karadeniz Bölgesi: Trabzon, Ordu, Giresun gibi illerde fasulye üretilir. Akdeniz Bölgesi: Antalya, Mersin, Adana'da fasulye tarımı yaygındır. Fasulye, ılık iklimlerde yetişir ve çok soğuk veya çok sıcak iklim kuşaklarında yetişmesi zordur.