Buradasın
Kuru fasulye konserve nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulye konservesi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Fasulyeleri ıslatıp 4-5 saat bekleyin 1.
- Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayın 1.
- Haşlama suyunu süzüp fasulyeleri 1 litrelik kavanozlara 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun 1.
- Her kavanoza bir çay kaşığı tuz ekleyin 1.
- Üzerini örtecek kadar suyla doldurup kapaklarını sıkıca kapatın 1.
- Kavanozları derin bir tencereye, birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirip üzerlerine çıkacak kadar suyla doldurun ve kaynamaya bırakın 1.
- Kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika süre tutun 1.
- Soğuduktan sonra kavanozları kuru bez üzerine alın ve serin bir yerde saklayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: