Buradasın
Kuru fasulye konserve nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulye konservesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kutu haşlanmış fasulye 2;
- 1 adet soğan 2;
- 1 adet yeşil biber 2;
- 1 adet kapya biber 2;
- 1 yemek kaşığı un 2;
- 4 yemek kaşığı yağ 2;
- Üzerini geçecek kadar sıcak su 2;
- 1 yemek kaşığı salça 2;
- 1 çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber 2.
Yapılışı:
- Fasulyenin suyu süzülür ve soğuk suyla 3 kez yıkanır 2.
- Tencereye yağ ve küp doğranmış soğanlar eklenir, 5 dakika kavrulur 2.
- Doğranmış biberler eklenip 5 dakika daha kavrulur 2.
- 1 yemek kaşığı un eklenip unun kokusu çıkana kadar karıştırılır 2.
- Salça ve fasulye eklenip 5 dakika daha kavrulur 2.
- Fasulyelerin 2 parmak üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir 2.
- Baharatlar eklenip orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir 2.
Kavanozlama için ek adımlar:
- Kavanoz ve kapaklar sterilize edilir 45.
- Fasulyeler arasında hava boşluğu kalmayacak şekilde sıkıca kapatılır 45.
- Kavanozlar, içinde düzgün bir şekilde konumlandırılarak sıcak su dolu bir tencerede 50 dakika kaynatılır 5.
- Tencerede soğuduktan sonra ters çevrilerek vakum etkisi oluşması sağlanır 45.
Kuru fasulye konservesi, güneş ışığı almayan serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: