Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fasulye pilaki yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı bombay fasulyesi 24;
- 2 adet kuru soğan 24;
- 3 diş sarımsak 24;
- 1 adet havuç 24;
- 1 adet patates 24;
- 1/2 su bardağı zeytinyağı 24;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 24;
- 5 adet kesme şeker 2;
- 5 su bardağı su 24;
- 1 çay kaşığı tuz 24.
Yapılışı:
- Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın 24.
- Ertesi gün fasulyeleri haşlayın ve süzün 24.
- Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın, patatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve havucu yarım halka şeklinde doğrayın 2.
- Zeytinyağını bir tencereye alın, yağ ısındıktan sonra doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin 2.
- Soğanlar pembeleşene dek kavurun, ardından salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin 2.
- Havuç, patates, tuz ve şekeri ilave edin, birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin 2.
- Havuç ve patates yumuşadığında haşlanmış fasulyeleri ilave edin, birkaç kez karıştırın ve yaklaşık 10 dakika daha pişirin 2.
- Tencerenin altını kapatın ve pilakiyi tencerede soğumaya bırakın 2.
- Soğuyan pilakiyi servis tabağına alın, üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpin ve soğuk olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: