Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulyenin çeşitleri şunlardır:
- Barbunya Fasulye: Kırmızı lekeli, protein ve mineral bakımından zengin, hem taze hem de kuru olarak tüketilir 12.
- Şeker Fasulye: Beyaz renkli, orta büyüklükte ve düz yapılı, sindirimi kolaylaştıran lifli bir yapıya sahiptir 12.
- Çalı Fasulye: Küçük ve yuvarlak taneleri ile dikkat çeker, haşlanarak tüketilir ve salatalara eklenir 2.
- Tulum Fasulye: Kahverengi renkli, yüksek besin değerine sahiptir 2.
- Siyah Fasulye: Güney Amerika mutfağında sıkça kullanılır, besin değerleri yüksektir 2.
Diğer çeşitler arasında Frenk Fasulye ve Sivri Kuru Fasulye de bulunmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: