Mandalinalı cheesecake yapımı için gerekli malzemeler: Taban: 2 paket Eti Burçak, 100 gr eritilmiş tereyağı. İç malzeme: 700 gr labne, 120 gr şeker, 3 yumurta, 2 tatlı kaşığı limon veya mandalina kabuğu rendesi. Sos: 100 gr toz şeker, 50 gr tereyağı, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı mandalina suyu. Yapılışı: 1. Bisküvileri robottan geçirip eritilmiş tereyağı ile 24 cm'lik kelepçeli tart kalıbı tabanına döşeyin ve buzdolabında 30 dakika bekletin. 2. Tüm malzemeleri mikserle karıştırın, yumurtaları tek tek ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırmaya devam edin. 3. Kremayı hazırladığınız tabanın üzerine dökün ve önceden ısıtılmış fırında 120 derecede 1,5 saat pişirin. 4. Fırın kapağını açık bırakarak yarım saat yavaşça soğutup 8-9 saat buzdolabında dinlendirin. 5. Sos malzemelerini orta hararetli ateşte, koyulaşıncaya kadar benmari usulü pişirin. 6. Soğuk cheesecake üzerine sıcak sosu dökerek servis yapın. Ayrıca, mandalinalı tek kişilik cheesecake tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz: 1. Muffin kalıplarına kağıt yerleştirin. 2. Bisküvileri ve fındıkları mutfak robotunda çekerek un haline getirin, tereyağını eritip ekleyerek iyice karıştırın ve kalıplara paylaştırıp kaşığın tersiyle bastırın. 3. Labne peyniri, vanilya, krema ve şekeri mikserle çırpın. 4. Nişasta, un ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. 5. Karışımı bisküvi tabanının üzerine paylaştırın. 6. Fırının alt bölümüne su koyduğunuz fırın kabını yerleştirin, cheesecake tepsisini orta bölüme yerleştirin ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. 7. Sosu için mandalina suyunu sıkın, bütün malzemeyi küçük bir tencereye alıp çırpma teliyle karıştırarak pişirin. 8. Keki fırından çıkarıp sosu üzerine dökün, soğuyunca servis yapabilirsiniz.