Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Merengli cheesecake yapımı için gerekli malzemeler:
- 400 gr burçak bisküvi 2;
- 550 gr labne peyniri (süzdürülmüş) 2;
- 130 gr erimiş tereyağı 2;
- 150 gr toz şeker 2;
- 3 yumurta 2;
- 200 ml krema 2;
- 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) ve suyu 2;
- Yarım çubuk vanilya 2;
- Mereng için 75 gr yumurta beyazı, 150 gr pudra şekeri 2.
Yapılışı:
- Bisküvileri blenderda toz haline gelinceye kadar çekin 2.
- Bir kapta bisküvileri ve tereyağını buluşturun, spatula ile karıştırın 2.
- Karışımı her yerini yağladığınız kalıbın tabanına eşit miktarda yayın 2.
- Labne peynirini mikserle birkaç dakika çırptıktan sonra teker teker yumurtaları ekleyerek çırpma işlemini sürdürün 2.
- Ardından kremayı, limon suyu ve kabuğunu, toz şekeri ve vanilyayı ekleyin 2.
- Harcı hafif hızda bir süre çırptıktan sonra kalıba dökün 2.
- Yumurta beyazlarını çırpma kabına alın ve düşük ayarda çırpma işlemine başlayın 2.
- Önceden ısıtılmış fırında pudra şekerini 7 dakika ısıtın 2.
- 7 dakika sonunda yumurta beyazlarını çırpmaya devam ederken birer kaşık olacak şekilde pudra şekerlerini eklemeye başlayın 2.
- Her bir kaşık pudra şekeri için 3-4 dakikalık çırpma süreci gerekecektir 2. İşlemi pudra şekeri bitene kadar tekrarlayın 2.
- Hazırladığınız merengi de kalıbınızın en üstüne dökün 2.
- Cheesecake'i önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında minimum 1 saat pişirin 2.
- Süre sonunda cheesecake tamamen soğuduktan sonra buzdolabına alıp dinlendirin 2.
- Soğuk olarak servis edin 2.
Ayrıca, kestane şekeri ve karamel sos ile süslenmiş kestaneli cheesecake tarifi de mevcuttur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: