Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Merengli cheesecake yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 400 gr pötibör bisküvi 1;
- 130 gr erimiş tereyağı 1;
- 540 gr labne peyniri 1;
- 150 gr toz şeker 1;
- 3 yumurta 1;
- 200 ml krema 1;
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 1;
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu 1;
- 4 yumurta beyazı 1;
- 120 gr toz şeker 1.
Yapılışı:
- Fırını 160 dereceye ısıtın 1.
- 22 cm'lik kelepçeli kalıbın yanlarını ve tabanını yağlayın, tabanına yağlı kağıt yerleştirin 1.
- Bisküvileri blenderda toz haline getirin, erimiş tereyağı ekleyip karıştırın 1.
- Kalıba döküp kenarlara ve tabana yayın 1.
- Labne peynirini mikserle çırpın, yumurtalar, krema, limon suyu ve kabukları, vanilya ve toz şekeri ekleyin, hafif çırpın 1.
- Bisküvinin üzerine harcı dökün 1.
- Yumurta beyazlarını çırpıp toz şekeri ekleyerek kabarıncaya kadar çırpın, kalıba dökün ve kaşıkla yayın 1.
- 1 saat pişirin, fırının kapağını açmadan tamamen soğumasını bekleyin 1.
- Buzdolabına alın ve bir süre dinlendirin 1.
İtalyan merengli cheesecake için gerekli malzemeler:
- 360 g krem peynir 3;
- 80 g şeker 3;
- 50 g krema 3;
- 5 ml vanilya özütü 3;
- 3 adet yumurta 3;
- 60 g un 3;
- 2 limon zest (limon kabuğu rendesi) 3;
- 1 limon suyu (30 ml) 3.
İtalyan merengi için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- 19 veya 21 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanına
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: