Buradasın
Mandalinalı cheesecake nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mandalinalı cheesecake yapımı için gerekli malzemeler:
- Taban: 2 paket Eti Burçak, 100 gr eritilmiş tereyağı 1.
- İç malzeme: 700 gr labne, 120 gr şeker, 3 yumurta, 2 tatlı kaşığı limon veya mandalina kabuğu rendesi 1.
- Sos: 100 gr toz şeker, 50 gr tereyağı, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı mandalina suyu 1.
Yapılışı:
- Bisküvileri robottan geçirip eritilmiş tereyağı ile 24 cm'lik kelepçeli tart kalıbı tabanına döşeyin ve buzdolabında 30 dakika bekletin 1.
- Tüm malzemeleri mikserle karıştırın, yumurtaları tek tek ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Kremayı hazırladığınız tabanın üzerine dökün ve önceden ısıtılmış fırında 120 derecede 1,5 saat pişirin 1.
- Fırın kapağını açık bırakarak yarım saat yavaşça soğutup 8-9 saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Sos malzemelerini orta hararetli ateşte, koyulaşıncaya kadar benmari usulü pişirin 1.
- Soğuk cheesecake üzerine sıcak sosu dökerek servis yapın 1.
Ayrıca, mandalinalı tek kişilik cheesecake tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Muffin kalıplarına kağıt yerleştirin 2.
- Bisküvileri ve fındıkları mutfak robotunda çekerek un haline getirin, tereyağını eritip ekleyerek iyice karıştırın ve kalıplara paylaştırıp kaşığın tersiyle bastırın 2.
- Labne peyniri, vanilya, krema ve şekeri mikserle çırpın 2.
- Nişasta, un ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın 2.
- Karışımı bisküvi tabanının üzerine paylaştırın 2.
- Fırının alt bölümüne su koyduğunuz fırın kabını yerleştirin, cheesecake tepsisini orta bölüme yerleştirin ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin 2.
- Sosu için mandalina suyunu sıkın, bütün malzemeyi küçük bir tencereye alıp çırpma teliyle karıştırarak pişirin 2.
- Keki fırından çıkarıp sosu üzerine dökün, soğuyunca servis yapabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: