Buradasın
Mandalinalı cheesecake nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mandalinalı Cheesecake Tarifi:
Malzemeler:
- Tabanı için: 2 paket Eti Burçak bisküvi, 150 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 1.
- Ara dolgusu için: 300 gr labne, 1,5 su bardağı süzme yoğurt, 4 yemek kaşığı hazır krema, 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 adet mandalinanın suyu, 2 yumurta 1.
- Mandalina sosu için: 1,5 çay bardağı mandalina suyu, 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı şeker, 1 limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı vanilya 1.
Yapılışı:
- Tabanı hazırlamak için: Bisküvileri robotta un gibi olana dek çekin, tereyağı ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın içine döküp bardak yardımıyla bastırarak yayın 1.
- Dolgu malzemesini hazırlamak için: Labne, tereyağı ve toz şekeri 3-4 dakika çırpın, yumurtayı ekleyip 2 dakika daha çırpın. Süzme yoğurt, krema, sirke, un, nişasta, vanilya ve mandalina suyunu ekleyip iyice karıştırın 1.
- Pişirme: Karışımı kalıba döküp 170 derecede yaklaşık 50 dakika pişirin 1.
- Sosu hazırlamak için: Süt, şeker, mandalina suyu, nişasta ve limon kabuğu rendesini pişirip ılıtın 1.
- Servis: Cheesecake oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın, soğuduktan sonra mandalina sosunu dökün ve süsleyerek servis edin 1.
Not: Bir gün önceden yapılması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: