Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
San Sebastian Cheesecake Tarifi:
Malzemeler:
- 600 g beyaz peynir (örneğin Pınar Beyaz) 2;
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker 2;
- 4 adet yumurta 2;
- 2 yemek kaşığı un 2;
- 400 ml sıvı krema 2;
- Kalıbı yağlamak için tereyağı veya margarin 2.
Yapılışı:
- Beyaz peynir ve şekeri mikserle çırpın 2.
- Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin 2.
- Unu ilave edin ve çırpmaya devam edin 2.
- Sıvı kremayı ekleyin, birkaç dakika daha çırpın 2.
- Kelepçeli kalıbın içini ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın, içine yağlı kağıt yerleştirin 4.
- Hazırladığınız karışımı kalıba dökün 4.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında 45-50 dakika pişirin 2.
- Fırının kapağını açmadan 1 saat soğumaya bırakın 2.
- Kalıptan çıkarıp süsleyerek servis edebilirsiniz 2.
Püf Noktaları:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir 23.
- Yumurtaları tek tek ekleyip iyice çırpmak gerekir 2.
- Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir 2.
- Tatlının üzerini çok koyu istemiyorsanız, fırından biraz daha erken alabilirsiniz 2.
- Dinlendirilmesi, tatlının kıvamını ve lezzetini artırır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: