Kastamonu pastırmalı börek yapımı için gerekli malzemeler: 1 kilo ıspanak; 1 kilo havuç; 300 gram pastırma; 3 adet yufka; 2 adet soğan; 1 adet yumurta; 2 tatlı kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 bardak sıvı yağ. Yapılışı: 1. Ispanakları incecik kesin ve sıcak su ile yumuşatın. 2. Soğanları yemeklik doğrayın ve ıspanaklar ile birlikte yağda kavurun, içine pul biber ve karabiberi ekleyin. 3. Havuçları ayrı bir tencerede kavurun. 4. Kavrulan malzemeleri soğutun. 5. İlk yufkayı açıp üzerini yağlayın ve havuçları serpin. 6. Havuçlu yufkanın üzerine 2. yufkayı açıp yağlayın. 7. Kavrulan soğan ve ıspanağı yufkanın üzerine yayın. 8. Son yufkayı ıspanakların üzerine açıp yağlayın ve üzerini pastırma ile kaplayın. 9. İki ucu kapanan 3 katlı yufkayı dikkatlice sararak rulo haline getirin. 10. Ortadan ikiye bölüp fırın tepsisine yerleştirin. 11. Tepsinin üzerini yumurta ile kaplayıp fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Alternatif bir pastırmalı börek tarifi: Malzemeler: 1/2 kg çemensiz pastırma; 3,5 su bardağı un; 1,5 su bardağı su; 1 su bardağı tereyağı ve sıvı yağ (fındık veya çiçek); 2 adet soğan; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı tuz; 1/3 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Soğanları soyup, yıkayıp, yarım ay şeklinde doğrayın. 2. Pastırmayı soğanla ve baharatlarla bekletin. 3. Hamur yoğurma kabınıza üç su bardağı unu eleyerek tuz ve suyu azar azar ilave edip yoğurun [2