Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paçanga böreğine süt sürülmez. Paçanga böreği yapımında, böreklerin önce yumurtaya, ardından sütlü karışıma ve en son galeta ununa batırılması gereken bir aşama vardır 15. Ancak bu, böreğin üzerine süt sürülmesi anlamına gelmez.
Paçanga Böreği Tarifi:
- Yufkalar dörde bölünerek sekiz üçgen parça elde edilir 14.
- İç harç (pastırma, kaşar peyniri, domates, yeşil biber) hazırlanır ve yufkaların geniş kısmına yerleştirilir 14.
- Yufkalar, sigara böreği gibi sarılır ancak biraz gevşek bırakılır 5.
- Börekler önce yumurtaya, sonra sütlü karışıma ve en son galeta ununa batırılır 5.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika veya kızgın yağda kızartılarak pişirilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: