Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağlı yufka ile gözleme yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 4 adet yufka, tereyağı (dışına sürmek için), sıvı yağ ve tereyağı karışımı (içine sürmek için) 1.
- İç harcı: 250 gram böreklik peynir veya lor, 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1.
- Hazırlık: Yufkaları ikiye bölün 1. Yarım yufkanın bir yüzüne tereyağı ve zeytinyağı karışımını fırçayla sürün 1.
- Katlama: Düz kenarının iki ucunu ortada birleştirin ve üstteki yuvarlak kenarı da kıvırarak yağlı yüzü içte kalacak şekilde dikdörtgen haline getirin 1.
- Pişirme: Yarısına iç harcı koyun, diğer yarısını kenarlarını su veya yumurta akıyla ıslatarak kapatın 1. Gözlemeleri sacda veya teflon tavada yağsız olarak pişirin ve piştikten sonra tereyağı ile yağlayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: