• Buradasın

    Kastamonu pastırmalı börek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with golden-brown *pastırmalı börek* fresh from the oven, layered with thinly sliced cured beef, spinach, and carrots, resting on a wooden table beside a bowl of cracked eggs and scattered flour.
    Kastamonu pastırmalı börek yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 kilo ıspanak 1;
    • 1 kilo havuç 1;
    • 300 gram pastırma 1;
    • 3 adet yufka 1;
    • 2 adet soğan 1;
    • 1 adet yumurta 1;
    • 2 tatlı kaşığı pul biber 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 bardak sıvı yağ 1.
    Yapılışı:
    1. Ispanakları incecik kesin ve sıcak su ile yumuşatın 1.
    2. Soğanları yemeklik doğrayın ve yağda kavurun 1.
    3. Ispanakları ve soğanları yağda kavurup içine pul biber ve karabiber ekleyin 1.
    4. Rendelenmiş havuçları ayrı bir tencerede kavurun 1.
    5. Kavurulan malzemeleri soğutun 1.
    6. İlk yufkayı açıp üzerine yağ sürün ve havuçların tamamını serin 1.
    7. İkinci yufkayı açıp yağlayın ve üzerine kavrulmuş soğan ve ıspanağı yerleştirin 1.
    8. Son yufkayı serip yağlayın ve üzerine pastırma koyun 1.
    9. İki ucu kapatıp 3 katlı yufkayı dikkatlice sarılarak rulo haline getirin 1.
    10. Ortadan ikiye bölüp fırın tepsisine yerleştirin 1.
    11. Böreğin üzerini yumurta ile kaplayıp nar gibi kızarana kadar fırında pişirin 1.
    Alternatif bir tarif için:
    • sevgiyalcinkaya.com sitesinde "Pastırmalı Saç Böreği (Kastamonu)" tarifi bulunmaktadır 3.
    • nefisyemektarifleri.com sitesinde "Pastırmalı Börek Tarifi" bulunmaktadır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kastamonu'nun en meşhur böreği nedir?

    Kastamonu'nun en meşhur böreği Samsu Böreği'dir. Samsu Böreği'nin malzemeleri: yarım kilo yufka; 4-5 adet orta boy patates; bir orta boy soğan; bir yemek kaşığı tereyağı; tuz, karabiber, pul biber; sıvı yağ. Yapılışı: 1. Patatesler haşlanıp ezilir. 2. Tereyağı ve rendelenmiş soğan küçük bir tencerede pembeleşene kadar kavrulur. 3. Çatalla ezilmiş patatesler, tuz, karabiber ve pul biber eklenerek kavrulur. 4. Yufkalar üst üste konulup rulo yapılır ve enlemesine 8-10 cm genişliğinde kesilir. 5. Uzun şeritler halinde kesilmiş yufkaların içine patates harcı konarak üçgen şeklinde sarılır ve ocakta kızartılır.

    Börek malzemeleri nelerdir?

    Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Kastamonu pastırması ile ne yapılır?

    Kastamonu pastırması ile yapılan bazı yemekler: Pastırmalı ekmek. Pastırmalı kuru fasulye. Pastırmalı pilav. Pastırmalı omlet. Pastırmalı bruschetta. Pastırmalı pizza. Pastırmalı humus. Pastırmalı kaşarlı mantar dolması. Pastırmalı ıspanaklı gül böreği. Pastırmalı menemen. Ayrıca, pastırma pilav ve makarnalarla uyum sağlar, et yemeklerine derin bir tat katmak için kullanılır ve peynirler, zeytinlerle birlikte atıştırmalık olarak sunulabilir.