Buradasın
Kastamonu pastırmalı börek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kastamonu pastırmalı börek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kilo ıspanak 1;
- 1 kilo havuç 1;
- 300 gram pastırma 1;
- 3 adet yufka 1;
- 2 adet soğan 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 2 tatlı kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 bardak sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Ispanakları incecik kesin ve sıcak su ile yumuşatın 1.
- Soğanları yemeklik doğrayın ve yağda kavurun 1.
- Ispanakları ve soğanları yağda kavurup içine pul biber ve karabiber ekleyin 1.
- Rendelenmiş havuçları ayrı bir tencerede kavurun 1.
- Kavurulan malzemeleri soğutun 1.
- İlk yufkayı açıp üzerine yağ sürün ve havuçların tamamını serin 1.
- İkinci yufkayı açıp yağlayın ve üzerine kavrulmuş soğan ve ıspanağı yerleştirin 1.
- Son yufkayı serip yağlayın ve üzerine pastırma koyun 1.
- İki ucu kapatıp 3 katlı yufkayı dikkatlice sarılarak rulo haline getirin 1.
- Ortadan ikiye bölüp fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Böreğin üzerini yumurta ile kaplayıp nar gibi kızarana kadar fırında pişirin 1.
Alternatif bir tarif için:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: