Buradasın
Kastamonu pastırmalı börek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kastamonu pastırmalı börek yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kilo ıspanak 1;
- 1 kilo havuç 1;
- 300 gram pastırma 1;
- 3 adet yufka 1;
- 2 adet soğan 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 2 tatlı kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 bardak sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Ispanakları incecik kesin ve sıcak su ile yumuşatın 1.
- Soğanları yemeklik doğrayın ve ıspanaklar ile birlikte yağda kavurun, içine pul biber ve karabiberi ekleyin 1.
- Havuçları ayrı bir tencerede kavurun 1.
- Kavrulan malzemeleri soğutun 1.
- İlk yufkayı açıp üzerini yağlayın ve havuçları serpin 1.
- Havuçlu yufkanın üzerine 2. yufkayı açıp yağlayın 1.
- Kavrulan soğan ve ıspanağı yufkanın üzerine yayın 1.
- Son yufkayı ıspanakların üzerine açıp yağlayın ve üzerini pastırma ile kaplayın 1.
- İki ucu kapanan 3 katlı yufkayı dikkatlice sararak rulo haline getirin 1.
- Ortadan ikiye bölüp fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Tepsinin üzerini yumurta ile kaplayıp fırında nar gibi kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif bir pastırmalı börek tarifi:
Malzemeler:
- 1/2 kg çemensiz pastırma 2;
- 3,5 su bardağı un 2;
- 1,5 su bardağı su 2;
- 1 su bardağı tereyağı ve sıvı yağ (fındık veya çiçek) 2;
- 2 adet soğan 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı kimyon 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1/3 çay kaşığı karabiber 2.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: