Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı çorbaların faydaları:
- Tarhana çorbası: Sodyum, potasyum, kalsiyum, A ve C vitamini deposudur 14. Fermantasyon sonucu oluştuğu için probiyotik özellik taşır 1.
- Tavuk çorbası: Sodyum, potasyum ve protein kaynağıdır 14. İltihaplı hücre oluşumunu engeller 14.
- Mercimek çorbası: Yüksek lif içeriği ile kan şekerini ve insülini düşürür, kalp krizi riskini azaltır 14.
- Brokoli çorbası: A vitamini deposudur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve antibiyotik işlevi görür 14.
- Yayla çorbası: Bol yoğurt içerir, diş eti hastalıklarını önler ve sindirim sistemi bozukluklarını giderir 14.
- Ezogelin çorbası: Mercimek, bulgur ve pirinç gibi lifli gıdalar bakımından zengindir, tok tutar ve anne sütünü artırır 14.
- Domates çorbası: Lif bakımından zengindir, kan basıncını düşürür ve kansızlık problemlerine karşı etkilidir 14.
- İşkembe çorbası: Protein ve lif zengini olup, mideyi rahatlatır ve bağışıklık sistemini güçlendirir 14.
- Balık çorbası: Omega 3 deposudur, kalp rahatsızlıkları ve felç riskini önler 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: