Gut hastaları ne yememeli?
Gut hastaları bazı besinleri tüketirken dikkatli olmalıdır, çünkü bu besinler ürik asit seviyelerini artırabilir ve gut ataklarını tetikleyebilir. Gut hastalarının yememesi gereken besinler: - Tam yağlı süt ve yağlı et suları. - Sakatatlar (karaciğer, böbrek, dalak, işkembe, dil, beyin). - Alkollü içecekler. - Havyar, midye, kalamar, ıstakoz, ançuez, sardalya. - Leblebi ve kuruyemiş. - Tam yağlı peynirler. - Yağda kızartılmış, kavrulmuş ve sos eklenmiş yemekler. - Kepekli, çavdarlı ve yulaflı ekmekler, krakerler. - Şeker ve şekerli besinler, tatlılar (bal, reçel, marmelat, pekmez). - Hamur işi, börek, çörek, pasta, kurabiye, kek. Beslenme düzeni konusunda kesin bir karar almak için bir doktora veya diyetisyene danışmak önemlidir.
Gut hastaları ne yememeli?