• Buradasın

    İşkembeli çorbanın içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşkembeli çorbanın içine konan malzemeler, çorbanın türüne göre değişiklik gösterebilir:
    • Terbiyeli işkembe çorbası için:
      • İşkembe: İyi temizlenmiş ve küp şeklinde doğranmış 12.
      • Sos: Sirke, sarımsak, un, tereyağı, limon suyu ve yumurta sarısı ile hazırlanan terbiye 125.
      • Ek malzemeler: Arzu edilirse sarımsak ve sirke eklenebilir 25.
    • İşkembeli paça çorbası için:
      • İşkembe ve paça: Temizlenmiş ve doğranmış 4.
      • Sos: Un, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta ile hazırlanan terbiye 4.
      • Ek malzemeler: Tuz, limon, sarımsak ve sirke 4.
    Çorbanın kıvamını açmak için sıcak su ilave edilebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İşkembe yerine tavuk eti kullanılır mı?

    Evet, işkembe yerine tavuk eti kullanılabilir. Tavuk eti ile yapılan yalancı işkembe çorbası, geleneksel işkembe çorbasına benzerlik gösterir. Tavuk etiyle yalancı işkembe çorbası yapmak için bazı tarifler şu sitelerde bulunabilir: nefisyemektarifleri.com; manisahabergazetesi.com.tr; yemek.com.

    İşkembe çorbasının terbiyesi nasıl yapılır?

    İşkembe çorbasının terbiyesi için gerekli malzemeler: 4 yemek kaşığı yoğurt; 2 yemek kaşığı un; 1 çay kaşığı tuz; 1 yumurta sarısı; yarım limon suyu. Hazırlanışı: 1. Geniş bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve tuzu iyice çırpın. 2. Bu karışımı, kaynayan çorbadan aldığınız bir miktar sıcak suyla ılıştırın. 3. Ilıştırılmış terbiyeyi çorbaya azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın. Çorbanın kesilmemesi için terbiyeyi yavaşça ve sürekli karıştırarak eklemek önemlidir.

    İşkembeli çorbaya neden sirke konur?

    İşkembeli çorbaya sirke konmasının birkaç nedeni vardır: Kokuyu dengeleme: Sirke, işkembenin ağır kokusunu alarak daha ferah bir aroma kazandırır. Lezzet artırma: Hem elma hem de üzüm sirkesi, çorbanın lezzetini artırır. Sindirim faydaları: Sirke, sindirim sistemine olumlu etkiler sağlar. Kıvam artırma: Asidik yapısı sayesinde çorbanın kıvamını iyileştirir.

    İşkembenin en güzel hangi çorbada kullanılır?

    İşkembe en güzel şekilde "işkembe çorbası"nda kullanılır.

    İşkemble çorbası hayvanın neresi?

    İşkembe çorbası, sığır veya koyunun midesinin bir bölümü olan işkembeden yapılır.

    İşkembe çorbası nasıl yapılır?

    İşkembe çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 kilogram işkembe (iyi temizlenmiş); 3 yemek kaşığı tereyağı; 3 yemek kaşığı un; Haşlamak için: yarım limon suyu, bir küçük boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 6 su bardağı su; Terbiyesi için: bir yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı yoğurt, yarım limon suyu, bir çay kaşığı tuz; Servisi için: yarım çay bardağı sirke, 4 diş sarımsak. Yapılışı: 1. İyi temizlenmiş 1 kilogram işkembenin üzerini geçecek kadar su ilave edip, işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın. 2. İşkembe haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla kaseye aktarın. 3. Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 3 yemek kaşığı unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. 4. Süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan tavaya azar azar ekleyin. 5. Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. 6. Bu karışımı işkembeleri haşladığınız tencerenin içerisine sürekli olarak karıştırarak yavaş yavaş yedirin. 7. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve yarım limon suyunu ayrı bir kapta çırpın. 8. Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın. 9. Son olarak; haşlanan işkembeyi çorbaya ilave edin ve kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin. 10. Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın. 11. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin. İşkembe çorbası tarifinin farklı versiyonlarına yemek.com ve lezzet.com.tr sitelerinden ulaşılabilir.

    İşkembe yerine tavukla ne çorbası yapılır?

    İşkembe yerine tavukla yalancı işkembe çorbası yapılabilir. Gerekli malzemeler: 1 parça tavuk göğsü; 1 çay bardağı yoğurt; 1 adet limon suyu; 2 yemek kaşığı un; 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı sirke; 3 diş sarımsak; 1 adet yumurta. Hazırlanışı: 1. Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. 2. Ayrı bir kapta yoğurdu, limon suyunu, unu ve yumurtayı iyice çırpın. 3. Tereyağını bir tencerede eritin. 4. Çırpılmış yoğurt karışımını yavaşça tereyağlı sarımsak karışımına ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. 5. Kıvam alınca, haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etini ekleyin. 6. Daha sonra, az önce ayırdığınız tavuk suyunu azar azar ekleyerek, çorbanın kıvamını ayarlayın. 7. Son olarak sirkeyi ekleyip, kısa süre kaynatın. 8. Sıcak olarak servis edin.