Tavuk ciğerini en lezzetli şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir: Tavada pişirme: Tavuk ciğerleri iyice yıkanır, damarları temizlenir ve kağıt havluyla kurulanır. Orta-yüksek ateşte tavaya zeytinyağı veya tereyağı eklenir. İnce doğranmış soğanlar tavaya ekleyip karamelize olana kadar 4-5 dakika sotelenir. Ezilmiş sarımsaklar eklenip 1 dakika daha pişirilir. Tavuk ciğerleri tavaya yerleştirilir ve her iki yüzeyi de kızarana kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyon veya kırmızı biber eklenir. Baharatlar ciğerlere eşit şekilde dağılana kadar birkaç dakika daha pişirilir. Fırında pişirme: Tavuk ciğerleri yıkanır, temizlenir ve kurulanıp küçük parçalara bölünür. Zeytinyağı, kırmızı biber, kimyon, tuz ve karabiberle harmanlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek sıra halinde yerleştirilir ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Izgarada pişirme: Tavuk ciğerleri yıkanır, temizlenir ve kurulanıp bir kaba alınır. Zeytinyağı, kırmızı biber, kekik, tuz ve karabiberle marine edilir. Izgara yüksek ateşte ısıtılır ve ciğerler iki yüzeyi de 3-4 dakika pişirilir. Tavuk ciğeri pişirirken, fazla karıştırmamaya özen göstermek, ciğerin dokusunu korumasına yardımcı olur.