Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katmer hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1,5 çay kaşığı tuz 1;
- bir çay kaşığı kuru maya 1;
- yaklaşık 2,5 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri karıştırın 1.
- Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Hamuru ikiye bölün 1.
- Bezelerden birini yufka büyüklüğünde açın 1.
- Üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımından 4-5 kaşık gezdirip fırça ile her yere sürün 1.
- Yufkayı enine ikiye kesin ve yarım daireleri rulo yaparak içine kıvırın 1.
- Kıvrılan katmerleri üzeri örtülü bir şekilde bir saat buzdolabında bekletin 1.
- Bir saat sonra katmerleri çok az un serpip tabak büyüklüğünde açın 1.
- Kızgın tavada arkalı önlü kızartın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: