Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katmer hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 5 su bardağı un 1;
- 1 su bardağı su 1;
- Yarım tatlı kaşığı tuz 1;
- Yarım paket bitkisel margarin 1;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Bir kapta 5 su bardağı un ve yarım tatlı kaşığı tuzu karıştırıp, ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş 1 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin 1.
- Hamuru yumuşak bir hale gelene kadar yoğurun 1.
- Hamuru 15-20 dakika ılık bir yerde dinlendirin 1.
- Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayın 1.
- İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açın 1.
- Erittiğiniz yarım paket margarini hazırladığınız yufkaların üzerine sürerek rulo yapın 1.
- Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi sarın ve yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürün 1.
- Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın ve yufkaları yağının donması için bir süre buzdolabında bekletin 1.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açın ve bütün rulolar bitene dek devam edin 1.
- Hazırladığınız katmerleri sac ya da teflon tavada yağsız şekilde pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: