Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Viski, sek içildiğinde bazı aromaların kaybolmasına ve alkol tadının ön plana çıkmasına neden olabilir 24.
Sek içim yerine, viskiye buz veya su eklenmesinin tercih edilme sebepleri arasında şunlar sayılabilir:
- Buz: Viskiye buz eklendiğinde, buzun erimesi sonucu içki sulanır ve alkol oranı ile viski hissiyatı azalır 34. Ayrıca, buzun ani soğuması, viskinin doğal tatlarının ortaya çıkmasını engelleyebilir 4.
- Su: Viskiye birkaç damla su eklendiğinde, moleküller kimyasal reaksiyona girerek burunda ve damakta farklı notalar ortaya çıkar 4. Bu yöntem, özellikle yüksek alkol oranına sahip viskilerde, aromaların daha belirgin hale gelmesini sağlar 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: