Kerevizli, Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi: Malzemeler: - 1 adet tavuk göğsü - 1 tane küçük havuç (iri doğranmış) - 1 tane patates (iri doğranmış) - 1 çay bardağı pirinç - 2-3 dal kereviz yaprağı - 1 çorba kaşığı tereyağı - 7 su bardağı su - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - Karabiber - 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: 1. Tencereye, 7 su bardağı su ile birlikte; havuç, kereviz, patates, kereviz yaprağı ve pirinci koyarak, orta hararetli ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 2. Sebzeleri blenderdan geçirin. 3. Diğer tarafta; tavuk etlerini küp küp doğrayarak, tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ile birlikte, orta hararetli ateşte yaklaşık 30 dakika haşlayın. 4. Haşlandıktan sonra tavukları didikleyin ve sebzeli karışıma ekleyin. 5. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını ilave ederek, karabiber ve tuzu koyun. 6. Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. 7. Üzeri, ince kıyılmış kereviz yaprakları ve pul biber ile süslenerek, sıcak servis yapın. Alternatif olarak, terbiyeli kerevizli, havuçlu tavuk çorbası tarifi için şu malzemeler de kullanılabilir: - 1 adet tavuk but - 1 çorba kaşığı un - 1 yumurta - 1 çay kaşığı pul biber - 6 bardak su Hazırlanışı ise şu şekildedir: 1. Tavuk etini yıkayıp, küçük bir tencereye alın ve üzerine iki su bardağı su ekleyip, haşlayın. 2. Haşlandıktan sonra tavuk etini bir tabağa alıp, derisini atıp, küçük parçalara bölün. 3. Kerevizleri yıkayıp, küçük zar şeklinde doğrayın, havucu da aynı şekilde doğrayın. 4. Kereviz yapraklarını küçük küçük doğrayın. 5. Kalan 4 bardak suyu ilave edip, ateşte kaynatın ve malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 6. Tavukları ve tavuk suyunu ilave edin. 7. Bir