Buradasın
Kerevizli havuçlu tavuk çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kerevizli, Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi:
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü 1
- 1 tane küçük havuç (iri doğranmış) 1
- 1 tane patates (iri doğranmış) 1
- 1 çay bardağı pirinç 1
- 2-3 dal kereviz yaprağı 1
- 1 çorba kaşığı tereyağı 1
- 7 su bardağı su 1
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1
- Karabiber 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
Hazırlanışı:
- Tencereye, 7 su bardağı su ile birlikte; havuç, kereviz, patates, kereviz yaprağı ve pirinci koyarak, orta hararetli ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- Sebzeleri blenderdan geçirin 1.
- Diğer tarafta; tavuk etlerini küp küp doğrayarak, tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ile birlikte, orta hararetli ateşte yaklaşık 30 dakika haşlayın 1.
- Haşlandıktan sonra tavukları didikleyin ve sebzeli karışıma ekleyin 1.
- Tencereye tereyağı ve zeytinyağını ilave ederek, karabiber ve tuzu koyun 1.
- Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın 1.
- Üzeri, ince kıyılmış kereviz yaprakları ve pul biber ile süslenerek, sıcak servis yapın 1.
Alternatif olarak, terbiyeli kerevizli, havuçlu tavuk çorbası tarifi için şu malzemeler de kullanılabilir:
Hazırlanışı ise şu şekildedir:
- Tavuk etini yıkayıp, küçük bir tencereye alın ve üzerine iki su bardağı su ekleyip, haşlayın 2.
- Haşlandıktan sonra tavuk etini bir tabağa alıp, derisini atıp, küçük parçalara bölün 2.
- Kerevizleri yıkayıp, küçük zar şeklinde doğrayın, havucu da aynı şekilde doğrayın 2.
- Kereviz yapraklarını küçük küçük doğrayın 2.
- Kalan 4 bardak suyu ilave edip, ateşte kaynatın ve malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin 2.
- Tavukları ve tavuk suyunu ilave edin 2.
- Bir
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: