Buradasın
Kerevizli havuçlu tavuk çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kerevizli havuçlu tavuk çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kereviz sapı ve yaprakları 1;
- 1 soğan 1;
- 3-4 diş sarımsak 1;
- 3 tavuk but 1;
- 1 büyük havuç 1;
- 1 yumurta sarısı 1;
- 4 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 1,5 yemek kaşığı un 1;
- Tuz ve karabiber 1.
Yapılışı:
- Soğan, tavuk butu, sarımsak ve kereviz saplarını tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın 1.
- Tavuklar piştikten sonra sudan çıkarıp tiftin 1.
- Havuçları rendeleyin ve tereyağında kavurun, ardından un ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Tavuk suyunu ekleyip kaynamasını bekleyin 1.
- Kaynadıktan sonra tiftiklediğiniz tavukları ekleyin 1.
- Bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırın, çorbadan birkaç kaşık su ekleyip terbiyeyi çorbaya ekleyin ve karıştırın 1.
- Çorbayı ocaktan alıp servis edebilirsiniz 1.
Alternatif tarifler için şu siteler ziyaret edilebilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: