Buradasın
Bütün tavuğun içine pilav nasıl doldurulur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bütün tavuğun içine pilav doldurmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- İç pilavın hazırlanması 14. Pilavlık pirinç, ılık su ile bekletilip yıkandıktan sonra tereyağı ve sıvı yağda kavrulur 14. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz ve baharatlar eklenerek pişirilir 14.
- Tavuğun hazırlanması 14. Tavuk yıkanır ve içi fazla bastırmadan pilavla doldurulur 14. Ayaklar, deriden geçirilerek veya mutfak ipi ile bağlanarak açılır 14.
- Soslama 1. Bir kasede yoğurt, salça ve sıvı yağ karışımı hazırlanıp tavuğun her yerine sürülür 1.
- Pişirme 14. Tavuk, fırın torbasına un serpildikten sonra içine yerleştirilir ve önceden ısıtılmış fırında 60 dakika pişirilir 1. Ardından fanlı ayarda 10 dakika daha pişirilerek servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: