Çin mutfağında tavuk pişirmek için birkaç farklı tarif bulunmaktadır: 1. Çin Usulü Tavuk Eti Tarifi: - Malzemeler: 300 gr tavuk göğüs eti, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 100 gr taze börülce, 100 gr brokoli, 5 diş sarımsak, 6 taze soğan, 1 kırmızıbiber, 1 sarı biber, 6 yemek kaşığı tavuk suyu, 2 yemek kaşığı soya sosu. - Hazırlanışı: Börülceleri haşlayıp soğutun. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Sarımsakları ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Brokoli, verev doğranmış taze soğanlar, börülce, küp doğranmış biberler ve tavuk suyunu ekleyip soteleyin. Soya sosunu ilave edip karıştırın ve sıcak servis yapın. 2. Szechuan Tavuk Tarifi: - Malzemeler: 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış), 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet büyük soğan (ince doğranmış), 2 adet yeşil biber (doğranmış), 2 diş sarımsak (ince doğranmış), 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 1 yemek kaşığı Szechuan biberi (ezilmiş), 2 yemek kaşığı acı biber sosu, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı şeker, tuz ve karabiber. - Hazırlanışı: Tavuk parçalarını soya sosu ve mısır nişastası ile karıştırıp 10 dakika marine edin. Wok tavada sıvı yağı ısıtıp tavukları ekleyin ve altın rengini alana kadar kızartın. Tavukları kenara alın. Aynı tavada doğranmış soğan, yeşil biber, sarımsak ve zencefili ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Ezilmiş Szechuan biberini ve acı biber sosunu ekleyin, karıştırın. Tavukları tekrar tavaya ekleyin ve sirke, şeker, tuz ve karabiberi ilave edin, 2-3 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin. 3. Ballı Tavuk Tarifi: - Malzemeler: 600 gr tavuk göğsü (parmak kalınlığında doğranmış), 1 çorba kaşığı mısır nişastası, ½ portakalın suyu, 1,5 su bardağı tavuk suyu veya su, ½ su bardağı kavrulmuş yer fıstığı, 3 çorba kaşığı bal, 3 çorba kaşığı soya sosu,