Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu pilava ayran konmasının nedeni, ayranın tamamlayıcı bir lezzet sunması ve pilavla iyi uyum sağlamasıdır 4. Ayran, tavuklu pilavın yanında sıklıkla tercih edilen bir içecektir 45.
Ayrıca, ayranın içeriğindeki laktik asidin tavuğun midede ekşimesini önleyebileceği de belirtilmektedir 4.
Ancak, süt ve süt ürünlerinin protein açısından zengin yiyeceklerle birlikte tüketilmesi, vücutta aşırı protein ve kalsiyum birikmesine neden olabilir 4. Ayrıca, sütün içeriğindeki laktik asit, tavuğun midede ekşimesine sebep olabilir 4.
Bu nedenle, tavuklu pilav gibi protein içeren yemeklerle ayran veya süt ürünlerinin birlikte tüketilmemesi önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: