Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, köri soslu makarna kremasız olarak yapılabilir 3.
Kremasız köri soslu makarna tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1/2 paket makarna 25;
- 500 gr tavuk göğsü 2;
- 1 adet küçük boy soğan 2;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 2 su bardağı süt 25;
- 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta 25;
- 1,5 tatlı kaşığı köri 25;
- 1 çay kaşığı kekik 25;
- Tuz 25.
Yapılışı:
- Orta boy derin bir tencereye yarısına gelecek şekilde su döküp, kaynamaya bırakın 2.
- Kaynadıktan sonra içine biraz tuz ve yarım paket makarna koyun 2.
- Makarnayı yumuşayana kadar ara ara karıştırarak, pişirin 2.
- Orta boy geniş bir tencere içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın 2.
- Yağın üzerine yarım kilo jülyen şeklinde doğranmış tavuk etini ekleyin 2.
- Etler hafifçe suyunu çekene kadar sürekli karıştırarak, pişirin 2.
- Daha sonra tavuk etlerinin üzerine 1 adet küçük boy ince ince doğranmış soğan koyun 2.
- Soğanlar yumuşayana kadar sürekli karıştırarak, kavurmaya devam edin 2.
- Bir kase içine 2 su bardağı süt dökün ve üzerine 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta ekleyin 2.
- Çırpıcı yardımı ile iyice karıştırarak nişastayı eritin 2.
- Hazırladığınız nişastalı süt karışımını tavuk etlerinin üzerine dökün 2.
- Ardından 1 buçuk tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı kekik ve damak tadınıza göre tuz koyun 2.
- Sosu hafifçe koyulaşana kadar orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak, pişirin 2.
- Son olarak haşladığınız makarnanın suyunu süzüp, körili sosun üzerine koyun 2.
- Makarnayı sosu ile beraber güzelce karıştırıp, ocaktan alın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: