Gül dondurmasının içinde bulunan malzemeler, tarife göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı gül dondurması tariflerinde yer alan malzemeler: 2 su bardağı kremşanti veya pasta kreması, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı toz şeker, 1 su bardağı gül yaprağı, 1 çorba kaşığı gül suyu, 1 adet vanilya çubuğu. 3/4 su bardağı tam yağlı süt, 1/2 su bardağı beyaz şeker, 16 sıvı ons ağır/krem şanti, 1/2 çay kaşığı saf vanilya özü, 1/4 su bardağı gül suyu, 1 damla pembe gıda boyası. 2 sb süt (tercihen manda sütü), 1 sb krema (soğuk), yarım bardak agave şurubu veya 2/3 sb toz şeker, 2-3 yk gerçek gül suyu, 1 çk mısır nişastası, 1 çk salep, 1/2 çk damla sakızı, 3-4 güllü lokum, 1 yk mormiks. Ayrıca, gül dondurması yaparken gıda sınıfı gül suyu kullanılması önerilir.