Buradasın
Fırında palamut en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında palamut pişirmek için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 2 adet palamut 13;
- 2 adet soğan 13;
- 3-4 adet yeşil biber 1;
- 3 adet domates 13;
- 5-6 dal maydanoz sapı 1;
- Tuz ve istenilen baharatlar 13;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 2 tatlı kaşığı limon suyu, yarım çay bardağı zeytinyağı (balığı soslamak için) 1.
Hazırlanışı:
- Palamutlar yıkanıp suyu süzüldükten sonra bir kaseye alınır 1.
- Üzerine tuz, karabiber, pul biber, kekik, limon suyu ve zeytinyağı eklenerek ezilmeyecek şekilde karıştırılır ve bir kenarda bekletilir 1.
- Soğan ve domatesler halka halka doğranarak fırın tepsisinin tabanına dizilir 1.
- Biraz tuz ve baharat eklendikten sonra balıklar dizilir, aralara yeşil biberler, 5-6 dal maydanoz sapı ve birer çay kaşığı tereyağı yerleştirilir 1.
- Kalan sos ve bir çay bardağı kadar su eklenerek tepsi yağlı kağıt veya alüminyum folyoyla kapatılır 1.
- 200 derecede ısıtılan fırına konur 1.
- 15 dakika piştikten sonra üzeri açılarak 15-20 dakika daha pişirilir ve üzeri kızarınca fırından alınır 1.
Fırında palamut tarifinin farklı versiyonlarına şu sitelerden ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: