Tarhana soslu balık tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 3 beyaz etli balık (fileto çıkarılmış) - 2 yemek kaşığı tereyağı - 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) - 3 adet taze soğan (ince kıyılmış) - 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş) - 1/2 su bardağı beyaz şarap - 1,5 su bardağı sıcak su - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 1 yemek kaşığı tarhun otu - 1 küçük paket krema (200 ml) - 3 tatlı kaşığı nişasta - 1,5 limon suyu Yapılışı: 1. Yayvan bir tencereye tereyağını koyup kısık ateşte eritin. 2. Tereyağı eriyince zeytinyağını ekleyin ve kuru soğanı hafifçe kavurun. 3. Yeşil soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. 4. Havucu ekleyip hepsi yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. 5. Şarabı ekleyin ve tencerenin kapağı açık olarak şarabın buharlaşmasını bekleyin. 6. Buharlaştıktan sonra sıcak suyu, limon suyunu, tuzu, karabiberi ve tarhun otunu ekleyin. 7. Balık filetolarını tencereye yerleştirip tencerenin kapağını kapatın ve 10-12 dakika pişirin. 8. Tencereye önce kremayı, ardından çok az suyla ezdiğiniz nişastayı ekleyip tekrar tencerenin kapağını kapatın ve 1 dakika daha pişirin. 9. Sıcak bir şekilde sosuyla birlikte servis edin. Bu tarif, tarhanalı balık olarak da bilinir ve servis ederken limon sıkılmaması önerilir, çünkü tarhana güzel bir aroma verir.