Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Farklı malzemelerin ve yöntemlerin kullanılmasıyla çeşitli tarhana türleri ortaya çıkmıştır 1. İşte bazı yaygın tarhana çeşitleri:
- Klasik tarhana 13. Yoğurt, un ve çeşitli baharatlarla yapılan en yaygın tarhana türüdür 1.
- Kırmızı tarhana 1. Kırmızı biber ve domates kullanılarak yapılan bir çeşittir 1.
- Beyaz tarhana 1. Sebze kullanılmadan, sadece yoğurt ve unla yapılan daha hafif bir tarhana türüdür 1.
- Sebzeli tarhana 1. Havuç, kabak, ıspanak gibi sebzelerle yapılan bir çeşittir 1.
- Acılı tarhana 3. Bol baharat ve acı biberle hazırlanan, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendiren bir tarhanadır 3.
- Yoğurtlu tarhana 1. Yapımında yoğurdun yoğun olarak kullanıldığı, daha kremsi bir dokuya sahip olan bir çeşittir 1.
- Mantarlı tarhana 1. Mantar kullanılarak hazırlanan farklı bir lezzet sunan bir tarhana türüdür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: