Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarhana soslu balık tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 beyaz etli balık (fileto çıkarılmış) 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 1
- 3 adet taze soğan (ince kıyılmış) 1
- 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş) 1
- 1/2 su bardağı beyaz şarap 1
- 1,5 su bardağı sıcak su 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 yemek kaşığı tarhun otu 1
- 1 küçük paket krema (200 ml) 1
- 3 tatlı kaşığı nişasta 1
- 1,5 limon suyu 1
Yapılışı:
- Yayvan bir tencereye tereyağını koyup kısık ateşte eritin 1.
- Tereyağı eriyince zeytinyağını ekleyin ve kuru soğanı hafifçe kavurun 1.
- Yeşil soğanı ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Havucu ekleyip hepsi yumuşayana kadar kavurmaya devam edin 1.
- Şarabı ekleyin ve tencerenin kapağı açık olarak şarabın buharlaşmasını bekleyin 1.
- Buharlaştıktan sonra sıcak suyu, limon suyunu, tuzu, karabiberi ve tarhun otunu ekleyin 1.
- Balık filetolarını tencereye yerleştirip tencerenin kapağını kapatın ve 10-12 dakika pişirin 1.
- Tencereye önce kremayı, ardından çok az suyla ezdiğiniz nişastayı ekleyip tekrar tencerenin kapağını kapatın ve 1 dakika daha pişirin 1.
- Sıcak bir şekilde sosuyla birlikte servis edin 1.
Bu tarif, tarhanalı balık olarak da bilinir ve servis ederken limon sıkılmaması önerilir, çünkü tarhana güzel bir aroma verir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: