Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarhanalı balık yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg palamut veya torik, somon, alabalık 1;
- 2 kaşık buğday unu 1;
- 1 bardak bira veya maden suyu 1;
- 3 kaşık tarhana 1;
- 2 kaşık mısır unu 1;
- Kızartmak için ayçiçek yağı 1.
Yapılışı:
- Buğday unu ile bira veya sodayı karıştırarak krep kıvamında bir hamur hazırlayın 1.
- Tarhana ve mısır ununu karıştırın 1.
- Balıkları önce hazırladığınız hamura, ardından tarhana ve mısır unlu harca batırın 1.
- Kızgın yağda kızartın 1.
Servis önerisi: Bu balığa servis ederken limon sıkmayın, tarhana güzel bir aroma verir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: