Hem süt hem de yoğurt, eti yumuşatmak için kullanılabilir. Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlanan sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave edilmelidir. En ideal marine süresi 24 saattir. Marine için kullanılabilecek bir tarif: Derin bir kabın içine zeytinyağı, soya sosu, sarımsak, kekik, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Üzerine etleri ekleyin. Sosun içindeki eti, en az 2 saat ağzı kapalı şekilde buzdolabında bekletin. Eti marine ederken kuru soğan, sarımsak, baharatlar, taze kekik ve defne yaprağı, yoğurt ve zeytin yağı da kullanılabilir. Dövme, tuzlama ve ağır ateşte uzun süre pişirme gibi diğer et yumuşatma yöntemleri hakkında da bilgi almak için aşağıdaki kaynaklara göz atabilirsiniz: yemek.com; lezzet.com.tr; timeturk.com.