• Buradasın

    Corn Dog hamuru nasıl sertleştirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A close-up of a Turkish cook’s hands sprinkling cornstarch into a thick, golden corn dog batter in a rustic ceramic bowl, with a sizzling corn dog frying in oil nearby.
    Corn dog hamurunu sertleştirmek için, hamur karışımına daha fazla un eklenebilir ve kıvam alıncaya kadar yoğrulabilir 2. Ayrıca, hamurun dinlenmesi için buzdolabında en az 20 dakika bekletilmesi önerilir 3. Bu süre, hamurun daha sıkı bir yapı kazanmasına yardımcı olabilir.
    Prismatic veya Transcendent Corndog tarifleri gibi özel tarifler de daha sert bir hamur gerektirebilir; bu tarifler genellikle Giant Pinecone, Bone Blossom veya Beanstalk gibi malzemeler içerir 4.
    Hamurun sertleşmesi için mayalanma sürecini hızlandırmak amacıyla, ılık suya eklenen maya ile 10 dakika bekletildikten sonra tuz ve un eklenerek karıştırılabilir 5.
    Bu yöntemlerle hamurunuzun daha sert bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Corn dog tarifi nasıl yapılır?

    Corn dog tarifi için gerekli malzemeler: 150 gram patates cipsi (sade); 1 su bardağı mısır unu; 1 su bardağı un; 1 yumurta; 1 su bardağı süt; 2 çay kaşığı toz şeker; 1 paket kabartma tozu; 2 çay kaşığı tuz; 8 adet dana sosis; 1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartma için). Yapılışı: 1. Sosisleri ince uzun ağaç şişlere geçirin ve buzdolabında bekletin. 2. Bir karıştırma kabında tüm kuru malzemeleri karıştırın. 3. Karışıma önce sütü ekleyin, ardından yumurtayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın. 4. Karışımı uzun bir bardağa alıp buzdolabında en az 20 dakika bekletin. 5. Patates cipsini rondodan geçirip toz haline getirin ve yayvan, uzun bir tabağa alın. 6. Tavaya iki parmak kalınlığında sıvı yağ koyun ve düşük sıcaklıkta ısıtın. 7. Bardakta dinlenen harca çubuğa takılı sosisi daldırın, tüm yüzeyi kaplanınca bardaktan hafifçe kaldırın ve fazla harcın akması için bekleyin. 8. Hamurla kaplı sosisi patates cips tozuna bulayın ve tavaya yavaşça bırakın. 9. Orta sıcaklıktaki yağda, ara ara yağdan kaşık yardımı ile atarak tüm yüzeyleri koyulaşana ve sertleşene kadar pişirin. 10. Kızaran sosisleri yağlı kağıt üzerinde bir dakika beklettikten sonra dilediğiniz soslarla birlikte servis edin. Alternatif olarak: Corn dog tarifi (nefisyemektarifleri.com). Kore usulü hot dog tarifi (unileverfoodsolutions.com.tr). Corn dog tarifi (calve.com.tr).