Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pizza tabanı üretimi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Kaliteli Malzemeler: Taze un, süt, yaş maya, yoğurt, yumurta ve zeytinyağı gibi kaliteli malzemeler kullanılır 24.
- Hamur Hazırlığı: Ilık süt, şeker ve maya derin bir kapta ezilerek karıştırılır ve 10 dakika bekletilir. Ardından diğer sıvı malzemeler eklenir ve un azar azar eklenerek karıştırılır 2. Hamur, ele yapışmayan ama yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur ve mayalanmak üzere ılık bir yerde 30 dakika bırakılır 2.
- Şekillendirme: Mayalanan hamur, gazını almak için unlanmış tezgahta yoğrulur ve 4'e bölünerek beze haline getirilir 2. Her bir beze, parmaklarla bastırarak pizza büyüklüğünde açılır ve kenarları 1 cm kadar yüksek bırakılır 2.
- Ön Pişirme: Pizza tabanları, fırın tepsisine alınıp çatalla 5-6 yerinden delinerek 160 derecede 5-6 dakika ön pişirme yapılır 2.
- Pişirme: Pizza tabanları, fırının alt kısmında yüksek sıcaklıkta pişirilerek çıtır bir taban elde edilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: