Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cheesecake'in pişip pişmediğini anlamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Termometre ile ölçüm: Cheesecake'in ortası 66 °C'ye ulaştığında kek pişmiş demektir 12.
- Kalıbı sallamak: Kalıbı hafifçe salladığınızda, ortadaki 5 cm'lik alanın hafifçe sallanması gerekir 12. Sallanan alan büyükse veya sıvı yüzeye çıkıyorsa cheesecake henüz pişmemiştir 12.
- Keke dokunmak: Cheesecake'in yüzeyi biraz gevşek ama sağlamsa pişmiş demektir 12. Parmağınız kekin içine batıyorsa veya hamur bulaşıyorsa, kek henüz pişmemiş demektir 12.
- Kenarlara bakmak: Kenarlar kahverengileşmeye ve kalıptan hafifçe kabarmaya başladıysa cheesecake pişmiştir 12.
- Yüzeye bakmak: Cheesecake piştikçe yüzey parlaklığını kaybeder 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: