Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kil pişirme süresi, kilin türüne, kalınlığına ve fırın sıcaklığına bağlı olarak değişir 14. Genellikle 15-30 dakika arasında pişirilir 4.
- Polimer kil için, ürünün ebat ve ağırlığına göre pişirme süresi 15 dakika ile 45 dakika arasında olmalıdır 3. Pişirme sıcaklığı genellikle 110-130°C (230-266°F) arasındadır 3.
- Kil hamuru için ise pişirme süresi 1 ila 4 saat arasında değişebilir 4.
Kil pişirirken fırının sıcaklığını düşük ayarlamak, kilin çatlamasını önleyebilir 4. Ayrıca, pişirme sırasında fırın kapağının açılmaması ve kilin eşit şekilde piştiğinden emin olmak için zaman zaman kontrol edilmesi önerilir 34.
En doğru pişirme süresi için, kilin paketinde veya üretici firmanın web sitesinde bulunan talimatlara başvurulmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: