• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Kültür ve Sanat ›

    Kil kaç saat pişirilmeli?

    • #Teknoloji
    • #ElSanatları
    • #Kil
    • #Pişirme

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kil hamurunun pişirilme süresi, hamurun kalınlığına bağlı olarak değişir 3. Ortalama olarak, hava ile temas ettiği 36 saat içinde tamamen çatlama olmadan kurur 23.
    Ayrıca, kil hamurunu 110-130 derece sıcaklıkta 30 dakika pişirmek de mümkündür 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. eodev.com
        1
      2. cepteknoloji.com
        2
      3. dayibilir.com
        3
      4. ttvinc.com.tr
        4
      5. tr.eurek-art.com
        5
    • Hava ile temas süresi kil hamurunu nasıl etkiler?

    • Pişirme sonrası kil hamuru nasıl korunur?

    • Kil hamurunun pişirme sıcaklığı neden önemlidir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Kilin piştiğini nasıl anlarız?

    Kilin piştiğini anlamak için şu belirtiler gözlemlenebilir: 1. Renk Değişimi: Kil, pişirme sırasında daha canlı ve doygun renkler kazanabilir. 2. Sertlik: Pişirilmiş kil sert ve dayanıklı hale gelir, parmakla bastırıldığında yumuşak olmaz. 3. Ses Testi: Pişirilmiş kil, üzerine vurulduğunda daha tok bir ses çıkarır. 4. Yüzey Düzgünlüğü: Kilin yüzeyi düzgün ve pürüzsüz olmalıdır, çatlaklar veya kabarcıklar varsa pişirme sırasında bir sorun yaşanmış olabilir. 5. Pişirme Süresi ve Sıcaklık: Kilin türüne göre değişen 110°C - 130°C arasında 15-30 dakika pişirilmesi önerilir.
    • #ElSanatları
    • #Kil
    • #Pişirme
    • #Belirtiler
    5 kaynak

    Fimo kil kaç derecede pişer?

    Fimo kil, 130 derecede 30 dakika pişirildiğinde sertleşmeye başlar.
    • #Teknoloji
    • #ElSanatları
    5 kaynak

    Kil en iyi hangi sıcaklıkta pişer?

    Kilin en iyi pişme sıcaklığı, 110-130 derece arasında kabul edilir. Ancak, pişme sıcaklığı kilin türüne göre değişebilir; örneğin, porselen kilinin pişme sıcaklığı 1200-1300°C'dir.
    • #Sanat
    • #ElSanatları
    • #Kil
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"fcxo0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fkultur-ve-sanat%2Fq%2Fkil-kac-saat-pisirilmeli-2698377762%3Flr%3D213%26ncrnd%3D33224","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"6877952201755462812","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755462831940521-13393993447173320001-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-251-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fcxow01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"fcxo1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"culture-and-art","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fcxow02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"fcxo2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Kil hamurunun pişirilme süresi, **hamurun kalınlığına bağlı olarak değişir** [```3```](https://www.dayibilir.com/soru/476319/kil-hamuru-kac-saatte-kurur). Ortalama olarak, **hava ile temas ettiği 36 saat içinde** tamamen çatlama olmadan kurur [```2```](https://cepteknoloji.com/tag/hava-ile-kuruyan-kil-pisirilir-mi/)[```3```](https://www.dayibilir.com/soru/476319/kil-hamuru-kac-saatte-kurur).\n\nAyrıca, kil hamurunu **110-130 derece sıcaklıkta 30 dakika** pişirmek de mümkündür [```1```](https://eodev.com/gorev/13354121).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://eodev.com/gorev/13354121","title":"Kil Hamuru Kaç Dakikada ve Kaç Derecede Pişer - Eodev.com","shownUrl":"https://eodev.com/gorev/13354121"},{"sourceId":2,"url":"https://cepteknoloji.com/tag/hava-ile-kuruyan-kil-pisirilir-mi/","title":"Hava ile Kuruyan Kil Pişirilir mi – Cep Teknoloji","shownUrl":"https://cepteknoloji.com/tag/hava-ile-kuruyan-kil-pisirilir-mi/"},{"sourceId":3,"url":"https://www.dayibilir.com/soru/476319/kil-hamuru-kac-saatte-kurur","title":"Kil Hamuru Kaç Saatte Kurur?-476319...","shownUrl":"https://www.dayibilir.com/soru/476319/kil-hamuru-kac-saatte-kurur"},{"sourceId":4,"url":"https://ttvinc.com.tr/comlek-kac-saatte-kurur/","title":"Çömlek Kaç Saatte Kurur – ttvinc.com.tr","shownUrl":"https://ttvinc.com.tr/comlek-kac-saatte-kurur/"},{"sourceId":5,"url":"https://tr.eurek-art.com/how-bake-clay-oven","title":"Fırında Kil Nasıl Pişirilir","shownUrl":"https://tr.eurek-art.com/how-bake-clay-oven"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kil kaç saat pişirilmeli?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","categoryTitle":"Kültür ve Sanat","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/elsanatlari","text":"#ElSanatları"},{"href":"/yacevap/t/kil","text":"#Kil"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Hava ile temas süresi kil hamurunu nasıl etkiler?","url":"/search?text=Kil+hamurunun+hava+ile+temas+s%C3%BCresi+kuruma+s%C3%BCresini+nas%C4%B1l+etkiler%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Pişirme sonrası kil hamuru nasıl korunur?","url":"/search?text=Pi%C5%9Fmi%C5%9F+kil+hamuru+nas%C4%B1l+saklan%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Kil hamurunun pişirme sıcaklığı neden önemlidir?","url":"/search?text=Kil+hamurunun+pi%C5%9Firme+s%C4%B1cakl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+neden+%C3%B6nemli&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Kil+ka%C3%A7+saat+pi%C5%9Firilmeli%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"6877952201755462812","reqid":"1755462831940521-13393993447173320001-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-251-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1755462831940521-13393993447173320001-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-251-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fcxow03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"fcxo3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/polimer-kilin-pistigini-nasil-anlariz?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Kil?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://insapedia.com/kil-nedir-kullanim-alanlari-ve-ozellikleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.polimerkil.com/blog/polimer-kil-nasil-pisirilir-bolum-4-ipuclari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/sorucevap/kekin-pistigini-nasil-anlarim/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat/q/kilin-pistigini-nasil-anlariz-3832069074","header":"Kilin piştiğini nasıl anlarız?","teaser":"Kilin piştiğini anlamak için şu belirtiler gözlemlenebilir: 1. Renk Değişimi: Kil, pişirme sırasında daha canlı ve doygun renkler kazanabilir. 2. Sertlik: Pişirilmiş kil sert ve dayanıklı hale gelir, parmakla bastırıldığında yumuşak olmaz. 3. Ses Testi: Pişirilmiş kil, üzerine vurulduğunda daha tok bir ses çıkarır. 4. Yüzey Düzgünlüğü: Kilin yüzeyi düzgün ve pürüzsüz olmalıdır, çatlaklar veya kabarcıklar varsa pişirme sırasında bir sorun yaşanmış olabilir. 5. Pişirme Süresi ve Sıcaklık: Kilin türüne göre değişen 110°C - 130°C arasında 15-30 dakika pişirilmesi önerilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/elsanatlari","text":"#ElSanatları"},{"href":"/yacevap/t/kil","text":"#Kil"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/belirtiler","text":"#Belirtiler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://unutulmussanatlar.blogspot.com/2012/10/fimo-hamuru-polimer-kil_29.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ankasanat.com/fimo-soft-polimer-kil-56-gr?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://islam.petinya.org/84237-fimo-hamuru-polimer-kil-suslemeler/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ercmutfak.com.tr/tag/kil-kac-derecede-pisirilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.eurek-art.com/fimo-clay-instructions?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat/q/fimo-kil-kac-derecede-piser-2593783903","header":"Fimo kil kaç derecede pişer?","teaser":"Fimo kil, 130 derecede 30 dakika pişirildiğinde sertleşmeye başlar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/elsanatlari","text":"#ElSanatları"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eodev.com/gorev/13354121?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aulecraft.com.tr/post/seramikte-kullan%C4%B1lan-kil-t%C3%BCrleri-ve-%C3%B6zellikleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cevap-bul.com/seramik-kil-kac-derecede-piser/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/evde-kil-kac-derecede-piser?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://insapedia.com/kil-nedir-kullanim-alanlari-ve-ozellikleri/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat/q/kil-en-iyi-hangi-sicaklikta-piser-3970344987","header":"Kil en iyi hangi sıcaklıkta pişer?","teaser":"Kilin en iyi pişme sıcaklığı, 110-130 derece arasında kabul edilir. Ancak, pişme sıcaklığı kilin türüne göre değişebilir; örneğin, porselen kilinin pişme sıcaklığı 1200-1300°C'dir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/sanat","text":"#Sanat"},{"href":"/yacevap/t/elsanatlari","text":"#ElSanatları"},{"href":"/yacevap/t/kil","text":"#Kil"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fcxow04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"fcxo4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fcxow05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"fcxo5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"fcxow06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}