Gümüş balığı, tavada kızartma ve fırında pişirme yöntemleriyle en güzel şekilde pişirilebilir. Tavada gümüş balığı pişirmek için: 1. Malzemeler: 1 kg gümüş balığı, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı un (mısır unu olabilir), 2 su bardağı ayçiçek yağı. 2. Hazırlık: Yağı tavaya alıp orta ateşte ısıtın. Unu, tuz ve karabiberle karıştırıp yayvan bir kaba koyun. Temizlediğiniz balıkları una bulayın. 3. Pişirme: Kızgın yağda balıkları kızartın. Kağıt havlu serili bir tabakta dinlendirip servis edin. Fırında gümüş balığı pişirmek için: 1. Malzemeler: Yarım kilo gümüş balığı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, tuz, 1 çay kaşığı salça, yarım limon. 2. Hazırlık: Balık dışındaki malzemeleri karıştırın. Temizlediğiniz balıkları bu karışıma ekleyerek marine edin. 3. Pişirme: Balıkları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tepsiye defne yaprağı ve limon dilimleri ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.