Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıcak su, tavuğun yüzeyindeki salmonella bakterilerini öldürmez ve bu bakterilerin etin içine nüfuz etmesine, kişiyi hasta etmesine yol açabilir 4. Ayrıca, sıcak su tavuğun dışını pişirebilirken içi hâlâ donmuş kalabilir, bu da tavuğun eşit olmayan şekilde pişmesine neden olabilir 4.
Donmuş tavuğu güvenli bir şekilde çözmek için şu yöntemler kullanılabilir:
- Buzdolabında çözme 135. Bu en güvenli ve en yavaş çözme yöntemidir 4. Tavuğu buzdolabının alt rafına koyarak yavaşça çözülmesini sağlamak gerekir 4.
- Soğuk suda bekletme 135. Tavuğu su geçirmez bir şekilde streç film ile örtün ve soğuk su dolu bir kaseye yerleştirin 5. Suyun tavuğu tamamen kapladığından emin olun ve her 30 dakikada bir suyu değiştirerek eşit şekilde çözülmesini sağlayın 5.
- Mikrodalgada çözme 235. Tavuk çözdürmek için en düşük mikrodalga ayarını ve zamanını seçmek gerekir 3. Çözülürken suyunun mikrodalgaya akmaması için tavuğu ısıya dayanıklı bir kabın içerisine yerleştirmek gerekir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: