Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavada gümüş balığı pişirmek için:
- Malzemeler: 1 kg gümüş balığı, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı un (mısır unu olabilir), 2 su bardağı ayçiçek yağı 1.
- Hazırlık: Yağı tavaya alıp orta ateşte ısıtın. Unu, tuz ve karabiberle karıştırıp yayvan bir kaba koyun. Temizlediğiniz balıkları una bulayın 1.
- Pişirme: Kızgın yağda balıkları kızartın. Kağıt havlu serili bir tabakta dinlendirip servis edin 1.
Fırında gümüş balığı pişirmek için:
- Malzemeler: Yarım kilo gümüş balığı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, tuz, 1 çay kaşığı salça, yarım limon 2.
- Hazırlık: Balık dışındaki malzemeleri karıştırın. Temizlediğiniz balıkları bu karışıma ekleyerek marine edin 2.
- Pişirme: Balıkları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tepsiye defne yaprağı ve limon dilimleri ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: