Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Palamut fırında pişerken dağılmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yetersiz marine 12. Balığın sosla iyi bir şekilde marine edilmemesi ve en az yarım saat buzdolabında dinlendirilmemesi, pişirme sırasında dağılmaya yol açabilir 1.
- Aşırı pişirme 25. Balığın fazla pişirilmesi, kurumasına ve dağılmasına neden olabilir 25. Balığın iç sıcaklığı yaklaşık 60-65 dereceye ulaştığında pişmiş sayılır 2.
- Yanlış fırın sıcaklığı 2. Fırının önceden doğru sıcaklıkta (genellikle 180-200 derece) ısıtılmaması da palamudun dağılmasına sebep olabilir 2.
- Pişirme kağıdının veya folyonun yanlış kullanımı 1. Pişirme kağıdı veya folyonun ıslatılıp sıkılarak kullanılmaması, yemeğin kurumasına ve dağılmasına yol açabilir 1.
Palamudun fırında dağılmaması için bu noktalara dikkat edilmesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: