Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz peynirin erimesi için şu adımlar izlenebilir:
- Peynir seçimi: Mozarella, Buratta gibi taze peynirler 35 derecede, daha olgunlaştırılmış Emmantel ve Cheddar peynirler 65 derecede, kuru peynirler olarak adlandırılan Parmesan gibi peynirler ise 82 derecede erir 1.
- Oda sıcaklığı: Peyniri oda sıcaklığında bir süre bekletmek, içindeki yağların çözülmesine sebep olur 15.
- Rendeleme veya dilimleme: Parçaların ufalması peynirin erimesini hızlandırır 15.
- Düşük ısı: Peyniri yüksek ısıda eritmek peynirin hızla yanmasına neden olacağı için düşük ısıda uzun sürede eritmek daha yararlı 15.
- Asit ekleme: Az miktarda limon suyu veya beyaz sirke eklemek, peynirin erime sırasında topaklanmasını önleyebilir 15.
Ayrıca, salamura peynir eritilecekse içine birkaç çorba kaşığı beyaz sirke ilave etmek, asit oranını düzenleyerek peynirin erimesini sağlayabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: