Yosundan pilav yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Yosunlu Kore Pilavı Tarifi: Malzemeler: 5 yaprak deniz yosunu, 1 su bardağı pirinç, 2 su bardağı kaynar su, 1 yemek kaşığı margarin, 1 yemek kaşığı baharat çeşnisi, 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi, 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Margarini tencereye alıp eritin. 2. Yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurun. 3. Tuz, baharat çeşnisi ve susamı ekleyip 2 su bardağı kaynar suyu ilave edin. 4. Pilavı pişirin. 5. Üçgen kalıplarda sıkıştırarak pirinç sirkesi ile ıslatılmış yosunlara sarın. 2. Kimbap Tarifi: Malzemeler: 3 adet deniz yosunu, yağsız ve tuzsuz haşlanmış pilav, 1 adet havuç, 1 adet salatalık, haşlanmış tavuk, ton balığı, önceden yağda yapılmış yumurta, kimchi. Yapılışı: 1. Pirinci haşlayın ve içine biraz tuz, elma sirkesi ve çok az şeker ekleyin. 2. Yosunu üzerine serin ve pirinci 2 parmak boşluk kalacak şekilde yayın. 3. Sırasıyla yumurta, salatalık, havuç ve tavukları yan yana dizin. 4. Yosunun yardımıyla yuvarlak bir şekilde rulo yapın ve merdaneyle bastırarak sıkın. 5. Keskin bir bıçakla sarmaları kesin. Yosunlu pilav yaparken deniz yosununun haşlanmadan, çiğ olarak sarılması gerektiği unutulmamalıdır.