Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şehriye pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 su bardağı arpa şehriye 1;
- Tuz 1;
- 3 su bardağı sıcak su 1.
Yapılışı:
- Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin 1.
- Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar, yani rengini alana kadar kavurun 1.
- Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, gerekirse ilave yapabilirsiniz 1.
- Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın 1.
- Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz 1.
Püf noktaları:
- Şehriyelerin rengi hafif kırmızılaşana kadar kavurun, çok fazla kavurursanız yanabilir 1.
- Pilavın durumuna göre su ekleyebilirsiniz 1.
- Elinizde varsa aynı ölçüde su yerine tavuk suyu ekleyebilirsiniz, bu pilavın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır 1.
- Dilerseniz şehriye pilavının içerisine domates ekleyerek domatesli şehriye pilavı veya havuç, dereotu gibi sebzeler ekleyerek sebzeli şehriye pilavı yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: