Osmancık pirinci pilavda kullanmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekir: 1. Pirinçlerin yıkanması: Osmancık pirinçlerini ayıkladıktan sonra bol ılık su altında, suyun rengi berraklaşıncaya kadar yıkayın. 2. Islatma: Yıkanmış pirinçleri 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatıp süzün. 3. Tencereye koyma: Pilav tenceresine 1 su bardağı pirinç için 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ısıtın. 4. Kavurma: Şehriye kavuracaksanız önce rengi değişene kadar kavurun, ardından yıkanmış pirinci ekleyip biraz tuz atarak pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. 5. Su ekleme: Kavrulan pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın. 6. Pişirme: Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra en kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. 7. Dinlendirme: Pirinçler suyunu çektiğinde tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Bu şekilde hazırlanan Osmancık pirinci pilavı, tane tane ve lezzetli olacaktır.