Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sade pirinç pilavının tane tane olması için şu adımlar izlenebilir:
- Pirincin yıkanması 145. Pirinç, nişastasından arındırılmak için berrak su akana kadar yıkanmalıdır 145.
- Islatma 5. Pirinç, üzerini kaplayacak kadar suyla yaklaşık bir saat ıslatılmalıdır 5.
- Tereyağı kullanımı 14. Tereyağı, pilava derinlik katar 4.
- Kavurma 14. Pirinç, tereyağı eridikten sonra kısık ateşte güzelce kavrulmalıdır 14.
- Karıştırmama 4. Pirinçleri kavurup suyunu ekledikten sonra sürekli karıştırılmamalı, suyun her tarafa yayılmasını sağlayacak şekilde karıştırıldıktan sonra tencere kapağı kapatılmalıdır 4.
- Kısık ateşte pişirme 14. Su eklendikten sonra ocak kısık ateşe alınmalıdır 14.
- Kapağı açmama 4. Tencerenin kapağı sürekli açılmamalı, sadece suyun çekmeye yakın bir zamanda kontrol yapılmalıdır 4.
- Demlendirme 14. Pilav, ocak kapatıldıktan sonra tencerenin kapağı altında kağıt havlu ile 15 dakika demlenmelidir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: