Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaz tandırı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2,5 kg Kars veya Ardahan kazı 13;
- Yeteri kadar su 13;
- 3 su bardağı pilavlık bulgur 13;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 2;
- 2 çorba kaşığı salça 13;
- 1 çay bardağı yoğurt 13;
- 1’er tatlı kaşığı pulbiber ve karabiber 13.
Yapılışı:
- Kazı bol sıcak suyla iyice yıkayın 13.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 2-2,5 saat haşlayıp süzün 13.
- Kazı fırın tepsisine alın 13.
- Üzeri için, bir kasede sıvı yağ, salça, yoğurt, pulbiber ve karabiberi karıştırın 13.
- Bu karışımı kazın her tarafına bir fırça yardımıyla sürün 13.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 13.
- Bulguru bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar, kazı haşladığınız sudan ekleyin (eksik gelirse sıcak suyla tamamlayın) 13.
- Orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin 13.
- Üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin 1.
- Kazı bulgur pilavıyla birlikte servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: