Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastane poğaçası hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı (250 g) 1;
- 1 yemek kaşığı instant maya 1;
- 1 çay bardağı süt (125 ml) 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml) 1;
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne) 1;
- 2 yemek kaşığı şeker 1;
- 6 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyin 1.
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun 12.
- Hamuru 40 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın 2.
- Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekiller verin 2.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin 12.
- 200°C fırında 20-25 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: