Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastane poğaçası hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt 1;
- 1 paket kuru maya 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çorba kaşığı toz şeker 1;
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin (100 gr) 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 buçuk çay bardağı nişasta 1;
- 4 veya 4 buçuk su bardağı un (yavaş yavaş eklenecek) 1.
Yapılışı:
- Derin bir kaseye ılık sütü, mayayı, toz şekeri ve tuzu alıp karıştırın 1.
- Eritilmiş yağ ve sıvı yağı ekleyerek tekrar karıştırın 1.
- Daha sonra nişastayı, ardından unu yavaş yavaş ekleyerek bir yandan yoğurun 1. (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin) 1.
- Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika mayalanması için ılık bir yerde bekletin 1.
- 2-3 katına kadar kabarınca alıp 3-5 dakika tekrar yoğurun 1.
- 12-13 eşit parçaya bölün 1.
- Elinizle açarak içine beyaz peynir veya kaşar peyniri ekleyin 1. (Sıkıca kapatın ki peynirler akmasın) 1.
- Yuvarlayıp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın 1.
- Tüm poğaça hamurlarının üzerini örtüp tepsi mayası için mutlaka en az 20 dakika bekletin 1.
- Tekrar mayalanıp kabardığında üzerine çırpılmış yumurta sarısını yavaşça sürün 1. (Hamurlara çok bastırmadan) 1.
- Son olarak 210 dereceye ayarladığınız fırında nar gibi kızarana dek pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: