Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastane açması hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 5-6 su bardağı un 24;
- 1 su bardağı ılık su 24;
- 1 su bardağı ılık süt 24;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 24;
- 1 paket instant kuru maya veya 40 gr yaş maya 24;
- 2 yemek kaşığı şeker 24;
- 2 tatlı kaşığı tuz 24;
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı 24.
Yapılışı:
- Su, süt, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştırın 24.
- Üzerine yağ, un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun 24.
- Hamuru 45 dakika mayalandırın 24.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın 24.
- Hamuru elinizle bastırarak açın ve üzerine 1 çay kaşığı tereyağı sürün 24.
- Kenarından kıvırarak rulo yapın ve elinizle burarak kenarlarını birleştirin veya düğüm yapın 24.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın, üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: