• Buradasın

    Pastane açması hamuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pastane açması hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 5-6 su bardağı un 24;
    • 1 su bardağı ılık su 24;
    • 1 su bardağı ılık süt 24;
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ 24;
    • 1 paket instant kuru maya veya 40 gr yaş maya 24;
    • 2 yemek kaşığı şeker 24;
    • 2 tatlı kaşığı tuz 24;
    • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı 24.
    Yapılışı:
    1. Su, süt, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştırın 24.
    2. Üzerine yağ, un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun 24.
    3. Hamuru 45 dakika mayalandırın 24.
    4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın 24.
    5. Hamuru elinizle bastırarak açın ve üzerine 1 çay kaşığı tereyağı sürün 24.
    6. Kenarından kıvırarak rulo yapın ve elinizle burarak kenarlarını birleştirin veya düğüm yapın 24.
    7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın, üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin 24.
    Püf noktası: Mayalı bir hamur olduğu için hamurun mayalanması için gerekli süreyi es geçmeyin 2. Pişirme sırasında fırın kapağının sürekli açılıp kapanması, hamurun sönmesine neden olabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pastane hamuruna ne katılıyor?

    Pastane hamuruna katılan bazı malzemeler: Un. Margarin veya tereyağı. Maya. Süt. Sıvı yağ. Yumurta. Şeker. Tuz. İç harç. Pastane hamurunun tam tarifi ve kullanılan malzemeler, yapılan hamur işine göre değişiklik gösterebilir.

    En güzel kuru pasta hamuru nasıl hazırlanır?

    En güzel kuru pasta hamurunu hazırlamak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz: Malzemeler: 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış); 1 çay bardağı yoğurt; 1/2 çay bardağı sıvı yağ; 1 adet yumurta sarısı; 1/2 paket kabartma tozu; 1 çay kaşığı mahlep; 2 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı pudra şekeri; 4-5 su bardağı un; 2 yemek kaşığı susam; 1 adet yumurta sarısı (üstüne sürmek için). Hazırlanışı: 1. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. 2. Yoğurt, sıvı yağ, yumurta sarısı, kabartma tozu, mahlep, tuz ve pudra şekerini ekleyip iyice çırpın. 3. Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. 4. Hamura susamı da ekleyip karıştırın. 5. Hamuru streç filmle sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 6. Dinlenen hamuru incecik açın ve istediğiniz şekillerde kesin. 7. Kesilen kurabiyeleri yumurta sarısıyla fırçalayın ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

    Pastane poğaçası hamuru nasıl yapılır?

    Pastane poğaçası hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağı (250 g); 1 yemek kaşığı instant maya; 1 çay bardağı süt (125 ml); 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml); 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne); 2 yemek kaşığı şeker; 6 su bardağı un. Yapılışı: 1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyin. 2. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamuru 40 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekiller verin. 5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin. 6. 200°C fırında 20-25 dakika pişirin. Püf noktaları: Malzemelerin oda sıcaklığında olması. Unu azar azar eklemek ve hamuru iyi yoğurmak. Mayalanma için yeterli süre tanımak. Fırın sıcaklığını doğru ayarlamak.

    Hamur açma makinesi olmadan hamur nasıl açılır?

    Hamur açma makinesi olmadan hamur açmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: Şişe ile açma: Unlanmış bir yüzeye yerleştirilen şişenin üzerine hamur konularak, şişe nazikçe bastırılır ve hamur açılır. Elle açma: Hamur, unlanmış bir yüzeye konarak parmaklarla itilir ve açılır. Tava veya düz tabak kullanma: Hamur, tavanın veya tabağın kenarları kullanılarak eşit basınçla açılır. Plastik poşet yöntemi: Hamur, plastik bir poşete konarak düz bir yüzeyde açılır. Makarna makinesi: Hamur, makarna makinesinin en geniş ayarından başlayarak açılır ve her geçişte makinenin ayarı bir kademe azaltılır. Hamur açma işlemi sırasında, hamurun yapışmaması için sürekli un kullanılması önerilir.

    Açma hamuruna ne konur?

    Açma hamuruna konan malzemeler, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı yaygın malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; Yarım su bardağı ılık su; 2 yumurta beyazı (sarıları üzerine); 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 paket kuru maya; 5 su bardağı un; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı tuz. Ayrıca, aralara sürmek için 40 gram tereyağı ve üzeri için 2 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı susam kullanılabilir.