Buradasın
Pastane poğaçası tarifi mayalı mı kabartma tozlu mu?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hem mayalı hem kabartma tozlu pastane poğaçası tarifi için gerekli malzemeler:
- 125 g tereyağı (oda sıcaklığı) 13;
- yarım su bardağı sıvı yağ 13;
- 2 yumurta akı (sarıları üzerine) 13;
- yarım su bardağı yoğurt 13;
- 1 su bardağı ılık su 13;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 13;
- 1 silme yemek kaşığı kuru maya (7 g) 13;
- 1 silme tatlı kaşığı tuz 13;
- 1 paket kabartma tozu (15 g) 13;
- 5,5-6 su bardağı un (600 g civarı) 13.
Tarif:
- Bir kasede instant maya, toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyu karıştırıp bekletin 1.
- Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akı ve mayalı karışımı ekleyip karıştırın 1.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun 1.
- Hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin 1.
- İç harç ile doldurup şekil vererek tepsiye dizin 1.
- Tepsi mayası için 10-15 dakika bekletin 1.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile şekil verin 1.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: