Glazürlü çikolata yapımı için iki farklı tarif önerilmektedir: 1. Cevizli, çikolatalı, glazürlü kek tarifi: - Malzemeler: 3 yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı çiğ krema, 1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz içi, 2 yemek kaşığı damla çikolata, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar un. - Yapılışı: Yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçine yağ ve kremayı ekleyip iyice çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. İri çekilmiş cevizi, damla çikolataları hafif unlayıp karışıma katın ve tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış kalıba dökün. 175 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin. Kekin üzerine Dr. Oetker glazürü üzerindeki tarife göre hazırlayıp dökün. 2. Çikolatalı glazürlü pasta tarifi: - Malzemeler: Pandispanya için 4 yumurta, 4 Türk kahve fincanı şeker, 4 Türk kahve fincanı un, 1 kahve fincanı su, 1 paket kabartma tozu; kreması için 1 paket pasta kreması, 1 paket kakaolu krem şanti, 2 su bardağı süt, bitter çikolata. - Yapılışı: Pandispanyayı hazırlayıp soğuduktan sonra süt ile ıslayın ve kakaolu krem şantiyi ara katına sürüp bitter çikolata parçalarını yerleştirin.