Buradasın
Pasta için hangi çikolata kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pasta yapımında çeşitli çikolata türleri kullanılabilir:
- Kuvertür Çikolata: Pastaların kaplamasında ve dekorunda tercih edilir, bitter, fildişi ve frambuaz gibi çeşitleri vardır 12.
- Konfiseri Çikolata: Yağ oranı biraz daha yüksek olan bu çikolata, hemen donması nedeniyle kaplamalarda kullanılır 1.
- Ganaj Çikolata: Esnek yapısıyla kazıma ve yapraklanma için özel olarak üretilir, elde ve araçlarla şekil verilebilir 1.
- Damla Drop: Bezelye taneleri şeklinde olup, yaş pasta, kek ve dondurmalarda kullanılır 1.
- Pralin: Fındık, nebati yağ, şeker ve kakao ilavesi ile yapılır, krema ve hamurlara lezzet katar 12.
Ayrıca, kuru meyveler ve meyve şekerlemeleri de çikolatayla kaplanarak pastalarda dekoratif olarak kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: